Over Le Castérou

Maria Neele verruilde in 2016 haar Rotterdamse kookeiland voor een cuisine in de Midi-Pyrenées. Samen met echtgenoot Gert is ze in het eeuwenoude Le Castérou neergestreken.

Het kookt en borrelt nog steeds in de keuken, maar er gebeurt nog veel meer in en om Le Castérou. Lees over eten, taal, reizen en lopen in de bergen. Over het Franse leven en de cultuur van het platteland. Of over iets heel anders.

 

5 Comments Add yours

 1. Els says:

  Ik kijk uit naar alle verhalen. Niet alleen over de zon, de bloemen en planten in de tuin en het heerlijke eten en drinken, maar ook over de (kleine) rampen die nou eenmaal gebeuren en hoe die dan toch weer goedkomen. Dat vieren we dan weer met een glaasje.

 2. Margreet en Theo says:

  Margreet en Theo om 21.30uur op 27 juni vanuit z_tirol.
  Heel leuke blog, we blijven jullie spannende verhalen volgen en het natuurlijk zelf bekijken. Heel veel sterkte en plezier met de verbouwing en tot gauw.

 3. Enna says:

  Leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie nieuwe leven op het Franse platteland.

 4. Harm says:

  En waar blijven de anekdotes over stinkende kazen, meurende wijnlokalen en goor bezweette goedbedoelende buurvrouwen? Smerige schorten, hortende Franse rammelbakken en gescheurde kurken; de meest ranzige kanten van de campagne willen we natuurlijk niet missen. Niet alleen maar een beetje vlot rondtuffen op een veel te goed onderhouden stuk rollend tuingereedschap. We willen de smeuïge, dolle, gladioolse en onbezonnen Franse slag zien!
  Lekkage en ongeverfd buitenhoutwerk begint er al een beetje op te lijken. Gooi er een repas de chasse met een dronken burgemeestertje tegenaan. Slurp de volgende ochtend een Tartare avec oeuf weg en weet dat men er jaloers op zal zijn.

 5. Maria says:

  Ik bedien je op je wenken! Zie de nieuwe post over de bijen ;-).

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *