Nachtelijk bezoek

Margreet, Gert z’n zus, bracht een paar maanden geleden een wildcamera mee. Uit de folder van de Aldi. Een gouden greep.

Want hoe rustig het hier overdag ook lijkt, ‘s nachts is er veel verkeer in onze tuin. We hebben konijntjes gezien en allerlei vogels, maar ook de das (wiens burcht aan de overkant van het weggetje langs ons huis is) komt geregeld een poepje doen. Hij graaft netjes een kuiltje en deponeert daar zijn excrementen. Het bewijs: de poepjes zelf natuurlijk, maar ook het onderstaande filmpje.

Tot zover niets verontrustends. Totdat Gert laatst tijdens het tuinieren wat minder subtiele sporen zag. Rond de bomen waar hij bladeren opruimde was er flink gewroet en geploegd. Zwijnen?

We hingen de camera op een strategische plek.

Wat een zwijnenfeestje!

Alleen – geen zwijn die de rommel achter zijn kontje opruimt. Ze komen ook nog eens graag terug waar ze ooit iets hebben gevierd. Hoewel het zwijnencafé op een flinke afstand ligt van onze beoogde moestuin, baart ons deze invasie wel zorgen. Wat te doen?

De bezoekers aan ons nachtelijk uitgaansgebied worden vanaf nu gevolgd op camera. Zonder voorafgaande waarschuwing. Dat is dan weer een verschil met Nederland.

2 Comments Add yours

  1. ans langeveld says:

    Wat leuk!!!!maar zo een wildcamera is ook prachtig:die werkt op beweging??tot nu toe hebben wij op onze plek vossen,katten,marters,eekhoorns,bijennesten gezien maar grote zwijnen dus….wij gaan zo 23 april weer naar frankrijk ,hebben er weer veel zin in.het gaat jullie ook goed daar he??

  2. Maria says:

    Ja de wildcamera maakt een foto en dan een filmpje. Soms zie je alleen een soort vlek op de foto en is het beest allang weer verdwenen als de camera begint te filmen. Zo dachten we daarnet een vosje te zien op de beelden van afgelopen nacht, maar het is te vaag om het echt zeker te weten. Eekhoorns, konijnen en muizen hebben we hier ook genoeg en allerlei leuke vogels (onder andere de hop, een fraaie vogel met een grote kuif). Vandaag naar een plantjesmarkt geweest in een naburig dorp. Erg leuk!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *