De Tour in Trie

De Tour de France kwam bij ons langs. Bijna. De renners trokken naar de Pyreneeën via Trie sur Baïse, zo’n 20 kilometer naar het zuiden. Dat evenement konden we niet laten lopen!

Trie is net als veel andere stadjes in de omgeving een vriendelijk maar slaperig plaatsje met een vierkant (markt)plein waar wat winkeltjes en horeca omheen liggen. De bewoners hadden werk gemaakt van de doorkomst, nou ja een beetje dan. De etalages rond het plein waren opgeleukt met vlaggetjes en gele fietsen. Midden op het plein stond een varkentje op een vélo.

Het publiek rijen dik? Ook dat viel mee. Eén rijtje, als je je best deed. Maar toch: het stadje was heel even in de ban van de Tour. Na een eindeloze stroom Skoda’s, andere sponsorauto’s en motoren verschenen eindelijk de zwaailichten en de kopgroep.

Zoeffff.

 

Voorbij.

 

One Comment Add yours

  1. Bert says:

    Ja die renners zijn zo voorbij. Ik weet het nog van toen de Tour in Den Bosch begon. Inderdaad zoeffff en over is het. Een beetje teleurstellend als je daar een flinke tijd op hebt moeten wachten. Zeker als je weet wat een stampij de organisatoren er van maken. Maar goed de ambiance was wel subliem, net als je beschrijft over Trie, en dat maakt veel goed.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *