Bonjour! Ça va?

Le Castérou is onze nieuwe plek in het zuiden van Frankrijk, in de Gers. Het huis is 350 jaar oud en we konden er zó in.

Nu we verhuisd zijn naar zo’n ver oord, is er weer reden om dit blog nieuw leven in te blazen. Zo houden we iedereen op de hoogte. Af en toe een berichtje over onze Franse belevenissen…

Er valt hier genoeg te klussen – de vorige eigenaar was geen liefhebber van buitenschilderwerk, bijvoorbeeld – en we maken elke dag wel iets mee dat voor ons stadse types opmerkelijk is.

De tuin van meer dan 8000 vierkante meter is parkachtig, met veel gras en mooie volwassen bomen. Er zat gelukkig een motormaaier bij de aankoop, waarop meteen flink gereden wordt. In dit seizoen moet dat minstens twee keer per week.

John Deere

De rustieke keuken leek op het eerste gezicht aardig, maar we hebben toch besloten er meteen een nieuwe in te laten plaatsen. Een met moderne laden, een goed werkende kraan en een inbouwvaatwasser. En de gastenbadkamer krijgt een nieuwe douche.

De elektriciens zijn bezig om alle bedrading en stopcontacten in huis te vervangen en het stroomnetwerk up-to-date te maken. Alles deed het, dat wel, maar een beetje houtje-touwtje ziet het er wel uit op sommige punten… Ze komen met z’n tweeën, geven ons een hand als ze komen en weer als ze weggaan en ruimen alles keurig op. Afgezien van de nieuwe stopcontacten zou je niet zeggen dat ze geweest zijn.

Elektriciens

Verder is het zoals met alle verhuizingen: een beetje zoeken waar je alles een plekje geeft en heel veel zoeken naar alles wat nog in dozen zit. Zolang de keuken er nog niet is, zal  zo blijven.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *