Hard werken

Geen radio met irritante muziek op max volume. Geen rookpauzes. Koffie? Staand opdrinken en dan hup, weer aan het werk. Rommel op de grond: meteen vegen en stofzuigen. Elke dag stipt op tijd beginnen en lekker doorgaan tot 7 uur ‘s avonds. Is er iets niet duidelijk? Madame, j’ai une question.

We hadden verhalen gehoord over Franse ouvriers. Niet zo positief. Onze ervaring logenstraft alle vooroordelen. De loodgieters, elektriciens, timmerlui en keukenboeren die bij ons komen, werken keihard en netjes. Ze hakken en breken, leggen nieuwe bedrading aan, smeren de muren nauwkeurig aan en ruimen alles weer op. Ze communiceren en denken mee en, niet onbelangrijk, ze zijn aardig.

Gaan en doorgaan!

Bijkomend voordeel van Franse werklui over de vloer: je vergroot je vocabulaire en je oefent vaste uitdrukkingen. Zelfs Carlos, die nauwelijks te verstaan is wegens een combinatie van binnensmonds, beetje verlegen & dialect, gaan we steeds beter volgen. En met François, de jongste en fervent rugby’er, kunnen we heel aardig over zijn sport praten.

De vaatwasser werkt!

Inmiddels staat onze nieuwe keuken er bijna. Vlak voor het weekend zorgde de baas er nog eigenhandig voor dat de gootsteen functioneerde, inclusief warm en koud water, en dat de vaatwasser het deed. Heel comfortabel. Tegen dinsdagmiddag moet de boel klaar zijn; dan kunnen we beginnen alle pannen, potjes en apparatuur een plaats te geven. Zo maken we ons huis stukje bij beetje ons thuis.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *