Het mysterie van de pantoffel – deel 2

on

Na een week van vergeefse pogingen om de pantoffeldief bij zijn nachtelijk werk te betrappen, is het nu eindelijk gelukt. Bijna dan. Een echt heterdaadje was het niet, want we zagen geen voorwerpen in zijn bek.

Hij was lekker bezig vannacht, die roodharige rakker. We hadden wat oude handschoenen neergelegd als lokkertje, en die waren vanochtend verdwenen. Ha! Die staat er gekleurd op, in zwart-wit weliswaar, maar toch.

 

Zo tegen half vijf vanochtend was-ie doodgemoedereerd aan het scharrelen op de veranda, bij de voordeur. Brutaal als de beulen.

In de tuin vonden we twee handschoenen op tientallen meters van elkaar, één volledig aangevreten – alle vingers ervan af geknaagd. En ondertussen heeft-ie ook nog een potje lopen voetballen. De tandjes staan duidelijk in het schuim.

 

Zonder gedegen CSI-onderzoek blijft het natuurlijk allemaal circumstantial evidence, hoewel onze oud-politieman stelt dat het nu moeilijk ontkennen wordt voor vriend vos. We gaan eens na wat we allemaal nog meer zijn kwijtgeraakt rond het huis. Zijn hol moet inmiddels aardig gevuld zijn, maar dat blijft echt speculatie.

En die kippen, die komen er niet voorlopig. Je moet het de vos niet té aantrekkelijk maken.

3 Comments Add yours

  1. Nienke says:

    Uit het verhaal blijkt dat je dus eerst een bontkraag moet nemen en daarna kippen:)

  2. Otto says:

    Geweldig Maria! Wij hebben ook een keer een vos gehad. Die zat heel hard voor de deur te huilen leek het wel. Asun de hond bleef muisstil en de kippen (die vrij rond kunnen lopen, hok gaat nooit dicht) zijn levend achter gebleven. Wel is het zo dat we nog nooit iets hebben gemist. Misschien is die vos bij ons nooit in de achtertuin gekomen en haalt hij zijn speeltjes ergens anders op…. Veel sterkte met het versterken van jullie vesting 😉

  3. Maria says:

    Dank je wel Otto! We zijn nu gewaarschuwd…

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *